ev france'ye gider için ürünler (4)

Burgonya Côte Chalonnaise

Burgonya Côte Chalonnaise

Le Pinot Noir, bu şarap için yetiştirilen tek üzüm çeşididir. Bağlar, Buxy ile Saint Gengoux le National arasında yer almakta olup genellikle yamaçların ortasında bulunmaktadır. Topraklar sığ ve havadar olup, oldukça taşlıdır; bu da Pinot Noir için idealdir. Yaz mevsiminde, taşlar ısıyı tutar ve bunu bağa geri verir. Bu taşlar, üzümlerin olgunlaşmasını hızlandırır. Üzümleri, Côte Chalonnaise'in kalsiyum açısından zengin, kil ve kireçli topraklarından gelmektedir. Eğimler hafif ve doğu-güneydoğuya yöneliktir. Yetiştirme Şarap yapımı, öncelikle paslanmaz çelik tanklarda başlar, ardından meşe fıçılarda devam eder. Fıçıda kalma süresi, yıllara göre değişiklik göstermektedir. Şarabın Karakteri Güzel, net bir kırmızı renge sahip, yakut tonlarıyla açılan burun, Pinot Noir'ın tipik kırmızı meyveleri (karadut, vişne, frenk üzümü) ile dumanlı, humuslu ve bazen hayvansal notalar sunar. Zengin ve karmaşık bir yapıya sahip olan şarabın dokusu, yumuşak ve zarif tanenler üzerinde sağlamdır. Güzel bir denge. Yemek ve Şarap Eşleşmeleri
Beaujolais Köyleri

Beaujolais Köyleri

Geleneksel Beaujolais Yöntemi: Yarı Karbonik Makarasyon. Şarap, Beaujolais'in tipik meyve tazeliğini korumak için paslanmaz çelik tanklarda dinlenir. TADIM NOTLARI Yoğun ve derin bir yakut rengi, parlak yansımalarla. Açık, burun baharatlı, kavrulmuş ve vanilyalı aromalar sunarken, böğürtlen ve vişne notaları da barındırıyor. Ağızda, uyum dolu, yuvarlak ve iştah açıcı bir başlangıç var. Damak, kavrulmuş ve vanilyalı tatları, küçük siyah meyvelerle harmanlayarak ortaya çıkarıyor. YEMEK VE ŞARAP UYUMU 15°C civarında servis edin; fırınlanmış tavşan, ızgara antrikot veya kızarmış elmalarla birlikte sunulan kan sosisi ile mükemmel bir uyum sağlar. Ayrıca, Bourgogne Delice veya Dağ Toması gibi peynirlerle de harika bir şekilde eşleşir. Bölge: Beaujolais Üzüm Çeşidi: Gamay Noir Bağ: Granit topraklar - kıtasal iklim
Mâcon-villages Chardonnay

Mâcon-villages Chardonnay

Altın sarısı renk, berrak. Narenciye, çiçek ve beyaz meyve notaları ile badem nüansları. Gurme ve işlenmiş, damak ferahlatıcı ve şık bir bitişe sahip.
Kitap Alain Chartier Dondurma Tüm Yıl Boyunca - Kitaplar

Kitap Alain Chartier Dondurma Tüm Yıl Boyunca - Kitaplar

Alain Chartier Glaces Toute l'Année Kitabı'nı keşfedin ve dondurma evrenine dalın. 2000 yılında Fransa'nın En İyi Dondurmacısı unvanını kazanan ve 2003 Torino Dünya Şampiyonu olan Alain Chartier, bu alanda bir zanaatkar ve uzman olarak, dondurma teması etrafında en iyi tariflerini sunuyor. 430 tarif, 250 fotoğraf ile illüstre edilmiş bu kitap, ayrıca teknoloji, tarih, çalışma teknikleri, malzemeler ve düzenlemeler hakkında birinci bölümden oluşmaktadır. İkinci bölüm ise yılın aylarına ve mevsimlerine göre tariflere ayrılmıştır. Sayfalar arasında çikolata karamel akışkan dondurmalı galette des rois tarifi, hindistancevizli haşlanmış bir Paskalya yumurtası, kara orman dondurmalı eclair, çiçekli çilekli dondurmalı eclair, Marinière kırmızı kirazlı dondurma kütüğü... tariflerini bulabilirsiniz. Referans: BEL46 Stokta: 3 Ürün Boyutlar: 384 Sayfa Dil: Fransızca